TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

DVA PUTA NAPLATILI RENOVIRANJE FASADE: UHAPŠENE TROJE, OŠTETILI SRBIJAGAS ZA 22,8 MILIONA

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J.M. (54), P.B. (63) i V.B. (37) iz Novog Sada, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili JP “Srbijagas” za oko 22,8 miliona dinara.

Osumnjičena J.M. se tereti da je, kao odgovorno lice u “Srbijagasu”, sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća. A, kako navodi MUP, reč je o fiktivnom poslu, jer je nova fasada već urađena 2019, pa je isti posao naplaćen dva puta.

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između “Srbijagasa” i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V.B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P.B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Na taj način, V.B. i P.B. su dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Iz policijskog saopštenja nije potpuno jasno da li su svi iz Novog Sada i kako je u sve uključeno Više javno tužilaštvo u Nišu.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com