TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika Udarne

Dve godine od stravične nesreće kod Donjeg Međurova

FOTO: ARHIVA ZONA PLUS 21. decembar 2018.

Navršavaju se dve godine od sudara voza i autobusa “Niš-ekspresa” na pružnom prelazu kod Donjeg Medjurova, u kojem je poginulo osam ljudi dok je tridesetak povređeno.

Vozaču “Niš-ekspresovog” autobusa dosuđeno je osam godina zatvora za nesreću na pružnom prelazu Donje Međurovo, kao i zabrana upravljanja motornim vozilom D kategorije u trajanju od pet godina. Sudija Osnovnog suda u Nišu Bojan Pavić je tokom obrazlaganja presude rekao da je dosuđena maksimalna propisana zatvorska kazna za to delo, bez obzira na to što je vozač nesreću izazvao iz nehata, jer je nepobitno dokazano da se nije zaustavio na znak “stop” ispred pružnog prelaza.

Presudu je nedavno potvrdio i Apelacioni sud u Nišu, a Zdravkovićeva odbrana je najavila podnošenje vanrednog pravnog leka zbog, kako su kazali ,”doprinosa Železnice saobraćajnoj nesreći, motorovođe ali i upravljača puta”.

U presudi Apelacionog suda je navedeno da je bilo propusta na strani mašinovodje i da saobraćajna signalizacija na pružnom prelazu nije bila potpuna, ali, kako je rečeno, “te činjenice nisu bile od presudnog uticaja na saobraćajnu nesreću”.

Poginuli su Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela, Bogomir Lazić (75) i Danijela Stanković (48), Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16) i Lena Ilić (16) iz Čokota, i Gajtana Stamenković (78) i Vlastimir Djordjević (65) iz Donjeg Medjurova.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com