EKONOMSKA ŠKOLA U NIŠU DOBILA DIGITALNU UČIONICU (VIDEO)

EKONOMSKA ŠKOLA U NIŠU DOBILA DIGITALNU UČIONICU (VIDEO)

Ekonomska škola u Nišu dobila je digitalnu učionicu sa novim računarima i savremenom opremom vrednom više od milion dinara, koju je donirala kompanija Eurobank kroz projekat “Škola kao nacrtana za vas”.

Cilj je da se poboljša kvalitet onlajn nastave i da učenici dodatno unaprede svoje digitalne veštine.

Učenici Ekonomske škole u Nišu sada imaju digitalnu učionicu, sa novom opremom i računarima. Kažu da će im to dodatno pomoći da prate nastavu.

 

Znači nam jer se tehnologija mnogo razvija i imamo previše vannastavnih aktivnosti koje uključuju rad na računarima. Nama kao maturantima znači jer imamo praksu i treba nam što bolja oprema, kaže učenica Ekonomske škole u Nišu Anastasija Kostić.

Direktor Ekonomske škole kaže da će se kabinet koristiti pre svega za predmet Računovodstvo.

Mi ćemo kabinet koristiti za predmet računovodstvo, jer pratimo dualni sistem po novom programu. Imamo već treću generaciju.  Mislim da će ekonomski tehničari to maksimalno koristiti. Akcenat stavljamo na preduzetništvo i kompanije. Mimo redovne nastave, mi godišnje imamo desetak kompanija, kaže direktor Dragan Aleksić.

Podršku je pružilo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Digitalna oprema ima određeni rok trajanja, oprema koja je danas savremena i nova već za nekoliko godina zastari. Svaki dinar koji je uložen u ovo višestruko se vraća. To je jedan konstantan proces. Sredstva izdvaja i Vlada Srbije i privatne kompanije. Mislim da žemo narednih godina na tome morati da radimo intenzivno, kaže Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje.

Reč je o osmoj donaciji kompanije Eurobank, koja je za novu računarsku i drugu opremu u niškoj Ekonomskoj školi uložila više od milion dinara. Sve to zahvaljujući sredstvima prikupljenim Mastercard kreditnom karticom “Eurobank veliko srce”.

Mi smo u ovaj projekat ušli još 2018.godine a idejom da se unaprede uslovi rada u srednjim ekonomskim školama. Mi imamo 80 filijala u nekoliko gradova u Srbiji, pa smo, izmežu ostalog zamolili kolege da nam pomognu u prijavljivanju škola na naš interni konkurs, a posle vršili rangiranje tih projketa škola, kaže Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

Eurobank je do sada opremila devet računarskih kabineta u osam srednjih škola u sedam gradova Srbije. Za opremanje škola uloženo je nešto više od 8,2 miliona dinara i obezbeđeno oko 160 računara za više od 5.000 učenika.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.