TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Ekonomija region i Srbija Udarne

Formiran tim koji će raditi 24 sata dnevno sa DFC (VIDEO)

Zorana Mihajlović, sastanak sa predstavnicima DFC i EXIM banke; FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Ministarstvo građevianrstva, saobraćaja i infrastrukture formiralo je poseban tim koji će raditi 24 sata dnevno na projektima sa američkom Međunarodnom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC), izjavila je potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović.
Ona je posle sastanka sa predstavnicima DFC-a i EXIM banke, u Klubu poslanika, rekla da su velike stvari pred nama, kao i da se to ne odnosi samo na povezivanje sa Prištinom autoputem Niš – Merdare – Priština, kao i železnicom, već i na regionalne projekte na kojima će se raditi.
Istakla je da je danas održan prvi radni sastanak sa DFC-om, kao i da će to ministarstvo nastaviti da priprema projektnu dokumentaciju kako bi što pre usledila i realizacija.
“Želimo vrlo brzo da imamo realizaciju projekata i rezultate koje ćemo ponuditi građanima”, naglasila je Mihajlović.
Prenela je novinarima da su na današnjem sastanku bili i predstavnici Koridora Srbije, Puteva Srbije i srpskih železnica i da su razgovrali, pre svega, o tome kako da se unapredi infrastruktura, kao i o projektima koje su dogovorili predsednici Srbije i SAD, a koji će povezati region.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka Zorana Mihajlovic.   FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje današnjim sastancima srpskih zvaničnika sa DFC-om i EXIM bankom i izjavio da je Ministarstvo građevinarstvo, kao i uvek, sastanku pristupilo profesionalno, pokazalo spremnost za rad i viziju za Srbiju u povezivanju sa regionom.
Ističe da su svi planovi tog ministarstva u skladu sa ciljevima srpskog i američkog predsednika, Aleksandra Vučića i Donalda Trampa, o kojima se, podseća, govorilo na sastanku u Vašingtonu.
“Spremni smo da radimo sa Ministarstvom građevinarstva i Koridorima Srbije, kako bismo imali rezultate koji će unaprediti životni standard svih građana u regionu”, zaključio je Godfri

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com