TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

GAŠIĆ: HELIKOPTERSKA JEDINICA MUP PONOS I DRŽAVE I REGIONA

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić posetio je danas Helikoptersku jedinicu gde su završeni radovi na izgradnji novog kompleksa ove elitne jedince, kao i rekonstrukcija postojećeg i naglasio da će MUP nastaviti sa ulaganjem u ovu jedinicu.

Ovom prilikom, ministar Gašić sastao se sa komandantom Helikopterske jedinice Nenadom Nedićem, sa kojim je razgovarao o unapređenju uslova rada pripadnika ove jedinice, kao i o proširenju kapaciteta.

Ministar Gašić je istakao da je Helikopterska jedinica MUP-a jedna od najmodernijih i najsnažnijih flotila u regionu i ukazao na neophodnost i značaj ove jedinice koja je izuzetno doprinela u borbi sa požarima ne samo u Srbiji, već i u brojnim vanrednim situacijama u Sloveniji, Grčkoj, Severnoj Makedoniji i Republici Srpskoj.

Iz tih razloga, kako je ocenio ministar Gašić, Helikopterska jedinica je ponos naše države, ali i ponos celog regiona.

Objekat hangara sa upravnim delom i pratećim objektima predstavlja moderan i funkcionalan ambijent u kojem će se nalaziti kompletna posada i helikopteri,
koji ovu jedinicu, po tipovima helikoptera, iskustvu pilota i posade, svrstavaju u sam vrh policijskih helikopterskih jedinica u Evropi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com