TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

GAŠIĆ U PU KRUŠEVAC OTVORIO IZLOŽBU “POLICIJA KROZ VREME” (FOTO,VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas u sedištu Policijske uprave u Kruševcu izložbu pod nazivom „Policija kroz vreme“ koja je postavljena povodom šest decenija rada kruševačke policije u toj zgradi.

Ukazujući na obavezu današnjih policajaca da očuvaju čast, dostojanstvo, ponos i ugled koje su im u nasledstvo ostavile ranije generacije kolega, ministar Gašić istakao je da u svakom društvu policija igra najznačajniju ulogu jer je pitanje bezbednosti ključno za kvalitetan život i napredak jedne zajednice.

„U to smo se, nažalost, uverili tokom dve velike tragedije u kojima je život izgubilo 18 osoba i koje su celu Srbiju duboko potresle. Na svima nama, Ministarstvu unutrašnjih poslova i svim pripadnicima je da pokažemo da smo sposobni da stepen bezbednosti građana podignemo na najviši nivo. Da roditelji bezbrižno ispraćaju decu u školu, a da deca znaju da im je policajac prijatelj i da su tu zbog njih“, poručio je u Kruševcu ministar Gašić i dodao da je približavanje policije građanima ključno u prevenciji gotovo svih problema koji utiču na bezbednost.

„Moramo da damo svoj maksimum u službi naroda i da izgradimo najviši stepen međusobnog poverenja. Da pokažemo da nismo samo hrabri i odlučni, već da smo ljudi pre svega, da imamo razumevanja, da imamo strpljenje i da smo uvek tu kada zatreba“, rekao je ministar Gašić.

Prema njegovim rečima, izložba u Policijskoj upravi u Kruševcu građanima pruža mogućnost da se kroz fotografije i ranije korišćenu opremu policijskih službenika, upoznaju sa razvojem i funkcionisanjem policije tokom vremena.

Načelnik Policijske uprave u Kruševcu Ivan Milenković rekao je da je izložba otvorena u znak sećanja na nekadašnje kolege i istakao da će policija nastaviti vredno i predano da radi kako bi očuvala bezbednost i sigurnost svih građana.

„Davne 1963. godine tada pod nazivom Narodna milicija uselila se u ovu zgradu. Ovaj podatak je izrodio ideju da ovom skromnom izložbom napravimo osvrt na naše prethodnike. Ovde su stasavale generacije vrednih, hrabrih i čestitih policajaca. Sećanje na njih obavezuje nas na istrajnost u očuvanju bezbednosti naših građana. Izabrali smo ovaj poziv sa obavezom da ga obavljamo profesionalno i odgovorno. Trudimo se da budemo oslonac ljudima oko sebe, da pružimo pomoć svima kojima je potrebna, da budemo na usluzi građanima kako bi se osećali sigurno“, naglasio je Milenković.

 

 


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com