GDE STE KUPILI ŠEĆER? (VIDEO)

GDE STE KUPILI ŠEĆER? (VIDEO)

Tema broj jedan – gde kupiti šećer? Nišlije kažu da šećera povremeno ima, da brzo plane, a da se najčešće može naći šećer u kockama i onaj u prahu. Rafovi gde stoji kristal šećer su najčešće prazni. Trgovci kažu da dobijaju uobičajene količine šećera, ali da se sve brzo proda. Da li se prave zalihe zbog straha od nestašica?

Mnogi će ove godine ostati bez sokova I džemova od prvog voća, jer kažu da je u prodavnicama teško naći šećer. Za sada Nišlije ne paniče I kažu da ne žele da kupuju šećer po ceni koja je veća od uobičajene. U zemlji nema nestašice šećera, već je problem izazvan veštački – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. poručujući iz Davosa trgovcima da ne pokušavaju da ucenjuju državu da poveća cene šećera, jer u tome neće uspeti.

” Imate tu probleme sa trgovinama. Mi smo zaštitili cenu za šećer od po 1 kg. I sad dođu pčelari ili rakijski destileri, pa što bi kupovali džakove gde je cena više, nego se oni dogovore sa poslovođama, pa kupe paletu šećera od jednog kilograma koji je jeftniji ”  – predsednik Srbije, Aleksandar Vučić

Dodao je da se neće ograničavati količina šećera koju građani mogu da kupe, jer bi se time samo podigla tražnju i napravio problem više. A na društvenim mrežama, informacije o tome gde ima šećera, gde je nestao, građani ažuriraju iz sata u sat, kako bi pomogli drugima. Bio je, nestao, ima samo u džakovima, ima samo na merenje… na jednom mestu košta 89 dinara, na drugom više od 130 ali ga više nema…

A ZEJTIN? I ZEJTIN SE ,,PROREDIO”!

A da li će, kao sa šećerom, biti i sa zejtinom?

Već nekoliko dana u nekim objektima pojedinih većih trgovinskih lanaca u Nišu suncokretovog ulja nema.

U nekima ga ima samo prepodne. A u nekima se može naći tokom čitavog dana.

Zbog čega je tako i da li su opet tu prste umešali neki veleprodavci i spekulanti,  da li će se situacija promeniti nagore ili nabolje, videćemo već narednih dana.

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com