TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo PITAMO ZA VAS PITAMO ZA VAS INFORMATIVA PROJEKTI 2020 Udarne

GEJO: 10 UČENIKA U IZOLACIJI (VIDEO)

Među nastavicima i učenicima u 120 škola Nišavskog, Topličkog i Pirotskog okruga nema sumnjivih na kovid 19.

Desetak roditelja učenika ima simptome kovid -19, ali ta deca nisu bila u kontaktu sa drugom u svojoj matičnoj školi i iz predostrožnosti nalaze se u izolaciji, izjavio je načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo.

Ocenjujući drugu nedelju nove školske godine, Gejo je istakao da je situacija zadovoljavajuća, ali da se intenzivno prati epidemiološko stanje. Kaže da sve škole imaju dovoljno dezinfekcionih sredstava i da se preduzimaju sve mere protiv širenja korona virusa.

Epidemiološka situacija u 40 osnovnih i 70 srednjih škola u Nišavskom, Topličkom i Pirtoskom okrugu je zadovoljavajuća, kaže načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo. Bilo je roditelja sumnjiivih na kovid, ali nema mesta panici.

Nemamo nijedan potvrđen primer da je neko pozitivan otkako je počela školska godina i da je bio u kontaktu sa decom”, kaže Gejo. 

Sve škole u kojima nastavu pohađa ukupno oko 70.000 učenika se pridržavaju uputstava Vlade Srbije i o epidemiološkoj situaciji obaveštavaju kako Školsku upravu, tako i Institut za javno zdravlje, a dodatne informacije se dobijaju i od kovid ambulanti, objašnjava Gejo.

“10 učenika iz raznih razloga ali niko od njih nije oboleo, ali su ili ukućani ili su bili na letovanju iili imaju temperaturu, običan grip”.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com