TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Udarne VESTI Zdravstvo

Gradonačelnica Niša: Petoro pozitivno na koronu, blagi porast (VIDEO)

U Nišu je, prema današnjim podacima, na korona virus pozitivno petoro osoba, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ocenila da je to blagi porast, ali ne toliki kao što je to bilo pre nekoliko meseci.

Niš će uskladiti odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata sa najnovijim merama.

“Obzirom da je danas ta uredba promenjena i da je radno vreme ugostiteljskih objekata do 23 sata, u skladu sa tim će i naša odluka o komunalnom redu biti promenjena”, rekla je Sotirovski.

Apelovala je na sve da poštuju mere i istakla da komunalna milicija, zajedno sa sanitarnom inspekcijom, danonoćno na terenu kontroliše poštovanje mera pre svega u ugostiteljskim objektima, posebno vikendom jer su tada veće gužve.

Navela je da vožaci autobusa u Nišu nose maske, ali da imaju problema sa taksi službama, te da očekuje da će se u narednim danima to promeniti.

Sotirovski je rekla da Niš nije čekao mere vlade već je, u skladu sa epidemiološkom situacijom i procenom situacije na terenu, u nekim mesecima bio i rigorozniji od onoga što je propisivala vlada.

Ponovila je da je komunalna milicija, zajedno sa republičkom sanitarnom inspekcijom, danonoćno na terenu i da se u Nišu proveravaju ugostiteljski objekti, prevozna sredstva, fabrike…te istakla da je za sada sve pod kontrolom.

Kako se budu donosile mere na nivou republike, tako ćemo ih primenjivati na lokalu, rekla je Sotirovski i dodala da će, ukoliko epidemiolozi procene da je potrebno uvesti vanrednu situaciju ili posebne mere u Nišu ili okolini, to i primeniti.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com