TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura

GRAN PRI U RUKAMA PETRA BOŽOVIĆA (VIDEO)

Završeni su 58. Filmski susreti u Nišu, a nagradu za najbolje glumačko ostvarenje “Gran pri Naisa” dobio je Hadži Petar Božović, za ulogu Joksima u filmu “Usta puna zemlje”.

Iznenadilo me je. Kada sam čuo “Gran pri”, zamalo nisam naručio kombi. Ali, i ovo što izgleda malo je veliko i ogromno. Želim iz svog srca da podelim sa ljudima iz grada slavlja i istorije, ljudima velikgo srca. Verujte mi da je taj grad Niš, a ljudi su Nišlije, kazao je Božović.

Nagrada za najbolju mušku ulogu “Car Konstantin” otišla je u ruke Denisu Muriću, koji je igrao Zizija u filmu “Indigo kristal”.

Nagradu za najbolju žensku ulogu “Carica Teodora” dobila je Jovana Stojiljković za ulogu Vere u istoimenom ostvarenju. Ona se na nagradi zahvalila video porukom.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Marija Pikić, koja je tumačila Jelu u filmu “Oluja”, dok je povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala Milošu Timotijeviću za ulogu Aljoše u trileruTrag divljači”.

Tanja Pjevac dobitnica je Nagrade za najbolju žensku epizodnu ulogu za lik majke u filmu Manja. Nagradu za najbolju mušku epizodnu ulogu dobili su Ninoslav Ćulum i Vladimir Maksimović za uloge blizanaca u filmu “Ovuda će proći put”.

Nagrada za najbolju debitantsku ulogu dodeljena je Andreju Nježiću za ulogu Miše u filmu “Svilen konac”.

Nagradu “Milorad Mandić Manda” Radoš Bajić uručio je Slobodanu Bodi Ninkoviću. “Ovu nagradu bih rado zamenio za situaciju da je Milorad Mandić Manda večeras sa nama, kazao je Boda Ninković.

Festival je zatvorila Nada Blam, predsednica žirija koji su činili i Branislav Lečić i Vladica Milosavljević. Tradicionalni vatromet nije izostao. Na zatvaranju su nastupale “Neverne bebe”, a pevale su i glumice Jana Ilić, Mina Lazarević i Jelena Gavrilović.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com