GUŽVE NA PUTEVIMA, VOZITE OPREZNO!

GUŽVE NA PUTEVIMA, VOZITE OPREZNO!

arhiva Zona plusOPREZNO! Velike gužve na putevima i graničnim prelazima, vozite pažljivo, poručuju iz JP Putevi Srbije.

Prema infomacjama JP Putevi Srbije poslednjeg vikenda u avgustu očekuje se pojačan saobraćaj na svim putnim pravcima. Sezona je kada se završavaju godišnji odmori i zbog pojačanog intenziteta saobraćaja, svim učesnicima se preporučuje oprez. Prema podacima od 11h stanje na putevima je se sledeće:

RADOVI NA PUTEVIMA

 • Auto-put E-75, „Bubanj Potok“ petlja „Tranšped“, smer ka Nišu – do 01.11.2021. g, radovi na uklapanju Kraka 3 sa novoizgrađenom petljom „Bubanj Potok“. Saobraćaj u smeru ka Nišu odvija se preticajnim saobraćajnim trakama oba smera, dok se saobraćaj u smeru ka Beogradu odvija zaustavnom i voznom saobraćajnom trakom. Sa Obilaznice oko Beograda za saobraćaj zatvoren prolazak podvožnjakom ispod auto-puta, pa se saobraćaj sa Obilaznice Beograda, u smeru ka Beogradu, odvija preko petlje Tranšped. Molimo učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
  • Auto-put E-75, naplatna stanica Stara Pazova – Novi Banovci, u voznoj i zaustavnoj saobraćajnoj traci, u smeru Novi Sad – Beograd, do 31.08.2021. g. radovi, u toku svetlog dela dana. Radovi će se sukcesivno pomerati po 2km dnevno, dok će se saobraćaj tokom izvođenja radova odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.
  • Bela Zemlja-Užice, kod naseljenog mesta Surduk, do 30.08.2021. g., na snazi je izmena režima saobraćaja zbog odrona.Za saobraćaj je zatvorena treća kolovozna traka u smeru Užice – Zlatibor a saobraćaj se odvija nesmetano u dve saobraćajne trake.
  • Svođe – Vlasotince, između naseljenih mesta Boljara i Kruševice, do 31.12.2021. g., od 7 do 17 č, radovi na sanaciji odrona/kosina uz naizmenično propuštanje vozila.
  • Sremska Mitrovica – Ruma, preko Vognja, do 30.9.2021.g, obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju puta. Alternativni putni pravci su put Ruma –Jarak, Jarak – Sremska Mitrovica i lokalni put Voganj – Šašinci. Za teretna motorna vozila alternativni put za Sr.Mitrovicu je iz Rume preko auto-puta do petlje Sr.Mitrovica i tu se uključuju za Sr.Mitrovicu.
  • Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

GRANIČNI PRELAZI 
Prema informacijama Uprave granične policije u 07.30 časova:
-na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 180 minuta,
-na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 120 minuta,
-na graničnom prelazu Gradina, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 70 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila, kaže se u saopštenju Informativnog centra Sektora za upravljačko-informacione sisteme u saobraćaju JP “Putevi Srbije”.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com