TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

VLADA SRBIJE I GRAD NIŠ REŠAVAJU NAGOMILANE PROBLEME PRIVREDNIKA KOJI RADE U KRUGU EI

U Nišu je održan prvi sastanak Radne grupe koju je Vlada Srbije oformila kako bi se pomoglo privrednicima koji posluju u krugu Elektronske industrije. Oni se suočavaju sa problemima snabdevanja vodom i strujom, nerešenih imovinskih odnosa, ozakonjenja… Sastanku je prisustvovao ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović koji očekuje konkretne rezultate već za šest meseci.

Nekada gigant i zamajac razvoja Niša a onda zamrla Elektronska industrija, sada je prostor gde se ponovo ulaže i gde rade mnoge nove kompanije. Suočeni su sa problemima koje Grad Niš ne može sam da reši, pa je Vlada Srbije zajedno sa Gradom oformila Radnu grupu koja bi trebalo da pomogne da se reše problemi vodosnabdevanja, snabdevanja strujom, imovinskih odnosa, ozakonjenja i mnogih drugih.

Moramo da tim ljudima damo podršku, da investiraju, zapošljavaju ljude. Želimo da ta lokacija dobije novu vrednost, novu energiju, kaže ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović. 

Mislim da smo na dobrom putu i da ćemo već … kako bismo olakšali poslovanje svih privrednih subjekata u krugu EI jer oni zapošljavaju oko 5.000 radnika i nama je važno da im omogućimo da neometano posluju, šire svoje proizvodne kapacitete, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. 

U krugu EI ima i praznih i devastiranih, legalizovanih i nelagalizovanih objekata. Nije jedinstven slučaj u Srbiji, ali je prvi put da Vlada Srbije sa lokalnom samoupravom na ovaj način rešava jedan lokalni ali veliki slučaj, rekao je ministar. Momirović kaže da je radna grupa zacrtala ambiciozni plan.

Oročili smo aktivnosti da u narednih šest meseci imamo konkretne rezultate, da rešimo veliki broj pitanja. Problemi nisu mali – kad imate stečaj, kad imate nešto što 40 godina tavori, onda imate problem koji je zaista narastao, dodaje Momirović. 

Ministar kaže da Očekuje da će baš lokacija nekadašnje EI Niš biti jedna od najatraktivnijih za investiranje malih i srednjih preduzeća.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com