четвртак, јун 13

Hapšenja u niškoj carini i radnika obezbeđenja: Umesto da unište, prodavali cigarete!

0
413

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji s Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su deset osoba osumnjičenih da su malverzacijama pribavili protivpravnu korist od 19.027.736 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica, uhapšeni su R. Š. (28), N. H. (32), M. R. (23), zaposleni u Upravi carina, kao i radnici firme „Sekuritas“ D. M. (48), Z. K. (55), D. K. (58), S. S. (60), I. S. (46), M. M. (29) i D. R. (41), navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se dodaje, sumnja se da zaposleni u Upravi carina, tokom uništenja cigareta i duvanskih prerađevina u periodu od decembra 2017. do avgusta 2019. godine, nisu u potpunosti uništavali robu.

Te cigarete su, kako se sumnja, preuzimali i potom prodavali radnici obezbeđenja koji su bili nadležni da prisustvuju uništavanju.

Uhapšeni se terete i da su potpisivali dokumenta neistinite sadržine – zapisnike o uništenju otpada i otpadnih cigareta.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, dodaje se u saopštenju.

Leave a reply