TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika region i Srbija Udarne VESTI

HAŠKA PRAVDA (NI)JE ISTA ZA SVE? (VIDEO)

Da li je haška pravda jednaka za sve? Pitanje koje od početka suđenja vođama OVK posebno intrigira srpsku javnost. Odgovor na ovo pitanje, pokušali su da pronađu na tribini ‘‘Međunarodni sud pravde u Hagu – suđenje vođama terorističke OVK‘‘ profesori Pravnog fakulteta i Nikola Šainović i Toma Fila. Tribinu je organizovao gradski odbor SPS-a u Nišu.

Srpski generali, političari i svi oni koji su se našli pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu osuđeni su na ukupno 107 godina zatvora. Sada se u hagu sudi vođama OVK, a srpska javnost sumnja da će međunarodna pravda u Hagu imati iste aršine za njih.

Dosad je po pravilu otvarana strana srpske odgovornosti. Mi smo platili sa 107 godina robije. Time mi imamo pravo da otvorimo pitanje odgovornosti drugih, kaže bivši premijer Srbije Nikola Šainović.

Žrtve koje je podneo naš narod u ratu i Hagu ne smemo nikada da zaboravimo, ocenjuje advokat Goran Đorđević. Organizatori poručuju da se tribinom skreće pažnja na to da nijedan ratni zločin ne sme ostati nekažnjen. Tribinu je organizovao gradski odbor SPS-a u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com