понедељак, јун 24

HOČEVAR: BOŽIĆ POKAZUJE PRAVAC AKO ŽELIMO DA BUDEMO SREĆNI (VIDEO)

0
15

Beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar poručio je u božićnoj poslanici da nam Božić najjasnije pokazuje pravac u kom moramo ići, ako želimo da budemo srećni.

Nadiskup je podsetio da ljudska istorija i civilizacija jesu i ostaju beskonačan rudnik mudrosti u kom posebno blista rođenje sina Božijeg, Isusa iz Nazareta.

„Sa velikom radošću približavamo se toj Božanskoj tajni. Zato vas moja braćo i sestre, svi dragi vernici i svi stanovnici naše blagoslovene Zemlje – hrabrim da ustrajete na tom putu“, naveo je.

Nadbiskup je rekao da kada kažemo da je pred nama slavlje Božića, ne mislimo prvenstveno na kalendar.

Božić nam govori, kako je rekao, da se večnost preselila u našu sadašnjost, da nas samo dar utelovljenja sina Božijeg može izlečiti od svih naših duhovnih i moralnih bolesti, i da je ono lek od svih zastranjenja i protivrečnosti koje nosimo u srcu.

Božić je zato, kako je podsetio nadbiskup Hočevar, najcelovitije nadahnuće svima nama, zemaljskim ljudima; večnim tražiteljima sreće, ali i večno nezadovoljnim bićima.

„Rođenje sina Božijeg govori da nije istina da ne postoji čist vazduh i čista voda. Govori i da imamo lek za sve bolesti, kao i da postoji nadahnuće za baš sve ljude u svim dolinama naše planete“, rekao je Hočevar.


Leave a reply