TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura Udarne VESTI

Humanost u notama

Humanitarnim koncertom ansambla “Groš” u Domu vojske u Nišu prikupljeno je više od 80.000 hiljada za lečenje onkoloških pacijenata. Koncert je organizovalo Udruženje “Budite uz nas” koje okuplja žene obolele od karcinoma dojke, ginekoloških i karcinoma štitaste žlezde.

 

\

 

Nišlije vole dobru muziku, a vole i da pomognu. Legendarni niški ansambl “Groš” održao je humanitarni koncert u punoj sali niškog Doma vojske. Organizator koncerta je Udruženje “Budite uz nas” koje okuplja žene obolele od karcinoma dojke, ginekoloških i karcinoma štitaste žlezde.

Grupu “Groš” svi dobro znamo više od 30 godina. Nišlije su, humanitarci, jedni divni ljudi, a ja sam sa jednim od članova grupeHumanost u notama školska drugarica od prvog razreda osnovne škole. Kada je saznao šta se meni desilo, pružio je podršku, kaže Slavica Pejić iz Udruženja “Budite uz nas”.

Sa velikim emocijama nastupamo. Slavica je moja školska drugarica. Sve su to našiHumanost u notama prijatelji, sugrađani sa kojima se znamo godinama. Dolazili su na naše svirke.Trenutak je bio da napravimo jedno zajedničko druženje. Daće Bog da sredstva odu u prave ruke i pomognu nekome, kaže član Ansambla “Groš” Nebojša Ristić. 

Prihod od koncerta namenjen je poboljšanju uslova lečenja pacijenata dnevne bolnice onkologije UKC Niš, a deo novca ide i obolelim ženama kojima je pomoć najpotrebnija, članicama ovog Udruženja.

Udruženje “Budite uz nas“ nastalo je 2022. godine i okuplja više od 100 žena iz jugoistočne Srbije.

Humanost u notamaVećinom je naš cilj i misija da pričamo o preventivi, da budemo podrška ženama koje prolaze kroz proces lečenja. Svaka od nas ima svoju priču, nijedna nije nimalo laka, meni već peta godina od saznanja svoje bolesti, ali idemo dalje, kaže Sanja Perovski iz Udruženja “Budite uz nas”. 

Na ovom koncertu prikupljene su 83.000 hiljade dinara. Članice Udruženja “Budite uz nas”se na ovome ne zaustavljaju. Kažu da nastavljaju dalje, jer ima dosta posla do cilja koji, dodaju, nije nedostižan.

Večeras šaljemo poruku solidarnosti, Želimo da pokažemo da mislimo na naše žene,Humanost u notama na zdravlje svih naših sugrađana. Priređivaćemo još ovakvih humanitarnih organizacija, kao pomoć našim onkološkim pacijentima, koje se zdušno bore sa svojom bolešću, kaže Danijela Ljubenović, takođe član Udruženja “Budite uz nas”.

Ovom udruženju možemo pomoći i slanjem SMS poruke – 110 na 3800.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com