TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti VESTI Zdravstvo

I NAREDNIH DANA VAKCINACIJA “FAJZEROM” I “SPUTNJIKOM” BEZ ZAKAZIVANJA

Građani će i narednih dana na punktovima širom zemlje moći da prime vakcine “Fajzer” i “sputnjik V” bez zakazivanja.

Iz Vlade Srbije još jednom pozivaju građane da dođu i da se vakcinišu.

ODZIV DOBAR, ALI NEDOVOLJAN

Odziv građana za vakcinaciju protiv koronavirusa je dobar, ali nedovoljan, kaže ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i dodaje da se svakodnevno razgovara sa građanima kako bi što veći broj njih primio vakcinu, jer je to, ističe, izuzetno važno u borbi protiv epidemije.

 

Ona je u opštini Mionica obišla vakcinalni punkt u Domu zdravlja i sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja Mirsadom Đerlekom, penzionerima uručila pakete sa vitaminima.

Istakla je da ima dovoljan broj vakcina i pozvala građane koji, kaže, šire antivakcinalnu kampanju, da prestanu sa tim, jer to “nikome ne donosi dobro”.

Pohvalila je gradove i opštine za organizaciju vakcinacije i navela da će od ponedeljka ili utorka stići nove količine “Sinofarm” vakcine.

“Država je uradila sve, obezbedila vakcine, mobilne ekipe i sada je na građanima da prestanu da robuju predrasudama”, rekla je ona novinarima.

Đerlek je istakao da je imunizacija jedini spas da se izborimo sa epidemijom, te istakao značaj razgovora sa ljudima, koji su, kaže, zbunjeni. Naglašava, puno je dezinformacija po pitanju vakcinacije.

Pohvalio je penzionere koji su vrlo disciplinovani i dodao da je širom Srbije uručeno više od 420.000 paketa za jačanje imuniteta za najstarije sugrađane.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković rekao je da je u toj opštini do sada vakcinisano 10,8 odsto ljudi, ističući da je poslednjih dana povećan broj onih koji žele da prime vakcinu. Navodi da opština ima tri vakcinalna punkta, jedan u samoj varoši, drugi u selu Rajković i treći u Banji Vrujci.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com