субота, јул 20

I sutra pakao – do 40 u plusu! A u nedelju moguće nepogode!

0
68

Danas i sutra pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 °C. U većem delu zemlje, uključujući i jugositočnu Srbiju, upaljen je crveni alarm koji upozorava na ekstremeni veoma opasne vremenske pojave

Ipak, RHMZ upozorava da su moguće i grmljavinske nepogode: u subotu i nedelju (22.06. i 23.06.) na teritoriji Srbije nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova i to sutra
(22.06.) sa najvećom verovatnoćom u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a u nedelju (23.06.) u centralnim, južnim i istočnim krajevima.

U Nišu sutra pretežno sunčano, veoma toplo i sparno. Kasnije posle podne i uveče su mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 21 °C, a najviša dnevna oko 37 °C.

U nedelju i početkom naredne sedmice manji pad temperature na vrednosti od 28 do 34 °C.

U narednih nedelju dana vreme će biti promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u nedelju lokalno su moguće i vremenske nepogode u vidu grada, intenzivnih pljuskova i olujnog vetra u zoni pljuska, sa većom čestinom u krajevima južnije od Save i Dunava.

Leave a reply