TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Sport Udarne VESTI

VIŠE ČASOVA FIZIČKOG U TRI NIŠKE ŠKOLE

Ministarstva prosvete, zdravlja i sporta udruženo sprovode pilot projekat „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“ tokom kojeg će u 95 škola širom Srbije biti povećan fond časova fizičkog vaspitanja. Cilj je jačanje razvojnog sistema fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i sporta, a među izabranim školama su i tri niške. Osnovci će imati pet umesto tri časa fizičkog nedeljno, a srednjoškolci četiri časa.

Ove dve devojčice iz niške OŠ Ćele kula prve će proći sistematski pregled, kao deo pilot projekta „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“. Drugi, kontrolni pregled biće pred kraj školske godine i na njemu će se videti rezultati povećanog broja časova fizičkog vaspitanja. U ovoj i osnovnoj školi „Dositej Obradović“ đaci će imati pet časova fizičkog vaspitanja nedeljno, dok će srednjoškolci iz građevinske škole imati četiri časa nedeljno.

Tri ministarstva udruženo sprovode taj projekat – prosvete, zdravlja i sporta. Sada se realizuje u devedesetak škola, a trebalo bi da se proširi na sve škole kako bi se obezbedio pravilan razvoj i negovanje zdravih stilova života.

Od svega će benefit imati i sport.

Stručnjaci kažu da je potrebno sve to preneti i na vrtiće, kako bi se i kod najmlađe dece pojačala svest o važnosti zdravlja i razvoja fizičkih sposobnosti.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com