TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

INFRASTRUKTURA ŽS: OSOBA KOJA JE STRADALA BILA JE NA OTVORENOJ PRUZI

Povodom nesreće na otvorenoj pruzi između Niša i Knjaževca u kojoj je nastradala jedna osoba, Javno preduzeće “Infrastruktura železnice Srbije” ponovo apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljivi i poštuju propise prilikom prelaska preko pruge, posebno tokom prazničnih dana kada je frekvencija vozila povećana.

” U 15.20 sati, na delu pruge Matejevac – Svrljig, između Niša i Knjaževca, putnički voz na otvorenoj pruzi naleteo je na jednu osobu, koja je tom prilikom poginula. Nastradala osoba u trenutku nesreće nalazila se na samom koloseku, na otvorenoj pruzi, gde je to zabranjeno i izuzetno opasno po život”, ističe se u saopštenju JP “Infrastruktura železnice Srbije”.

Napominje se da se nepažljivo, neodgovorno ili namerno kretanje duž koloseka po otvorenoj pruzi, ili prelazak preko koloseka gde je to zabranjeno, najčešće završava tragično i dovodi do ljudskih žrtava, kao što se i u ovom slučaju dogodilo. Na mesto nesreće, kako se navodi, izašli su predstavnici MUP-a i Hitna pomoć, a železnički saobraćaj privremeno je bio u prekidu.

U saopštenju se dodaje i da je danas, u 9.18 sati, na putnom prelazu na delu pruge Smederevo – Radinac, putnički voz naleteo na dva automobila smederevskih i kragujevačkih tablica, koja su se mimoilazila prilikom prelaska preko pruge.

“U ovom sudaru lakše su bile povređene četiri osobe iz drumskih vozila, među kojima i jedno dete. Upravo na ovom putnom prelazu u toku su radovi na podizanju nivoa bezbednosti saobraćaja”, stoji u saopštenju. Dodaje se da je nakon uviđaja, železnički saobraćaj ponovo uspostavljen.

“Samo poštovanjem propisa i signalizacije, kao i pažljivim, savesnim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, ovakve nesreće mogu biti sprečene, a ljudski životi sačuvani”, zaključuje se u saopštenju JP “Infrastruktura Železnice Srbije”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com