четвртак, јул 18

INSPEKCIJE NA TERENU, PROVERAVAJU CENE PELETA I OGREVA (VIDEO)

0
40

U energetskom bilansu, važno je da država, pored toga što vodi računa o proizvodnji električne energije, o zalihama gasa, naftnih derivata, vodi računa i o tome da domaćinstva imaju sve što im je potrebno za grejanje, a to su pelet i ogrevno drvo.

FOTO TANJUG/ MRE/NIKOLA MLADENOVIC / nr

To kaže ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović. Dodaje da inspekcije na terenu već kontrolišu poštovanje vladine uredbe o ceni peleta, koja je ograničena na 320 evra po toni, da njihov rad daje rezultate, u cilju stabilizacije tržišta. Kontroliše se, kako je TV Zona plus juče izvestila, i prodaja ogrevnog drveta.

„Država je, upravo imajući u vidu da 110.000 domaćinstava koristi pelet, a 750.000 ogrevno drvo, a da toga nema dovoljno na tržištu, ograničila cenu peleta na 320 evra po toni, zabranila izvoz i sirovog drveta i peleta, ali smo došli do zaključka da definitivno postoji zastoj u celom tom lancu“, rekla je Mihajlović u Bajinoj Bašti.

Kako kaže, nije zastoj samo u „Srbijašumama“, kojima će sigurno pomoći i vojska uređivanjem šumskih puteva, već zastoj postoji i kod porodaje ogrevnog drveta i peleta.


Leave a reply