TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne VESTI

IVKOVIĆ: MUP JE SPREMAN DA SE SUPROTSTAVI SVAKOM NASILJU

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković izjavio je danas da su prilikom sinoćnjeg pokušaja nasilnog upada u Skupštinu garda osmoro pripadnika MUP-a povređeni, a da među njima ima i onih sa teškom telesnom povredom, od kojih će jedan biti podvrgnut hirurškoj intervenciji.

Ivković je na konferenciji za medije u Palati Srbije rekao da je pokušaj nasilnog upada u Skupštinu grada i napad na policiju trajao u periodu od 18.55. do 21.50 časova, a da je je nakon tri sata uzdržanosti, u 21.50 usledila zakonita intervencija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Ovom prilikom posebno moram da naglasim i da opovrgnem pojedine medije, policija nije nikog napala, već u skladu sa zakonom primenila sredstva prinude sa ciljem uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, odbijanja napada na policijske službenike i, naravno, objekta koji su obezbeđeni”, rekao je Ivković.

On je dodao da su nasilni demonstranti koristili sva sredstva da napadnu pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i pokazao slike predmeta kojima su demonstranti napali policiju.

“Bilo je baklji, motki, pogledajte količinu kamenica. Ovo je ta kamenica koja je upućena prema pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova. I pored svoje zaštitne oprame koje koristimo i koje smo koristili, mi smo došli u situaciju gde imamo 8 povređenih policijskih službenika. Među njima i kolega sa teškom telesnom povredom”, naveo je Ivković.

Ivković je zatim pokazao slike na kojima se vide oštećenja nastala na objektu gradske Skupštine – polomljene prozore, udare od kamenica.

Naglasio je da se samim pojavljanjem pripadnika Žandarmerije veći broj lica razbežao.

“Tokom noćnih incidenata pripadnici MUP-a procesuirali su 38 lica, od kojih najveći broj lica zbog izvršenja krivičnih dela pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja i nasilničkog ponašanja na sportskoj prirodi ili javnom skupu. I dalje nastavljamo sa prikupljanjem dokaza, tako da će taj broj lica biti sigurno tokom dana još i veći”, rekao je Ivković.

Ivković je zahvalio policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova, kako je rekao, na trudu, strpljenju, profesionalnosti i hrabrosti koju su iskazali tokom sinoćnjeg angažovanja.

On je rekao da su i za danas zakazani novi protesti i tim povodom istakao da bilo kakvo nasilje, blokade saobraćajnica i mostova koji unose nemir i remete normalan život građana neće biti tolerisani.

“Policija će u skladu sa zakonom preduzeti sve mere i radnje, privesti i procesuirati sva lica koja te nemire izazivaju”, naglasio je Ivković.

Građanima je poručio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova spremno, sposobno i odlučno da se suprotstavi svim aktima nasilja i da građanima Srbije pre svega garantuje mir, ličnu i imovinsku sigurnost.

Učesnici protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilja“ pokušali su sinoć nasilno da uđu u zgradu Skupštine grada Beograda.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com