TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti VESTI Zdravstvo

IZJZ NIŠ: U GERONTOLOŠKOM CENTRU KORONA KOD 70 KORISNIKA I 34 ZAPOSLENA

U Gerontološkom centru Niš od prijave epidemije 22. januara do danas, kovid-19 virus je dokazan kod 70 korisnika i 34 zaposlene osobe, saznaje Zona plus u Institutu za javno zdravlje Niš.

Od 70 obolelih korisnika 64 se nalaze u crvenoj zoni doma, dok su četiri korisnika hospitalizovna u  UKC Niš – kovid objekat, po nalogu infektologa koji prati njihovo zdravstveno stanje zajedno sa ordinirajućim lekarom Doma i celokupnim menadžmentom ustanove.

Dva korisnika su završila lečenje i meru 14-dnevne izolacije u kovid delu Centra. Od ukupnog broja obolelih radnika, šestoro je završilo lečenje, a preostalih 28 obolelih se nalaze u kućnoj izolaciji.

Sa svakom pojavom simptoma kod korisnika koji bi mogli da idu u prilog kovid -19 obolenja se vrši testiranje i sprovodi laboratorijska dijagnostika i organizuje se pregled lekara iz kovid sistema UKC Niš. Svi korisnici Doma su pod stalnim nadzorom osoblja Doma. Predlog mera je dat sa prijavom epidemije i biće dopunjen, a sve u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u Domu” – navode iz Instituta za javno zdravlje Niš.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com