TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

IZLIO SE IBAR U KOSOVSKOJ MITROVICI, PREKO 50 POPLAVLJENIH KUĆA U OPŠTINI ZVEČAN

Usled obilnih padavina koje na severu KiM traju više od 15 sati, izlila se reka Ibar u blizini glavnog mosta u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a u opštini Zvečan su se izlili potoci i reke a poplavljeno je više od 50 kuća.

Komandir vatrogasne stanice u Zvečanu Vladan Radomirović kazao je da ovakvu situaciju sa poplavama ne pamte ni najstariji stanovnici Zvečana.

“Situacija je najteža u poslednjih 50 godina. Imamo velikih problema sa bujicama, a nivo reke Ibar je u porastu na gotovo svim tačkama. Sve je ugroženo. Više od 50 kuća je poplavljeno, trenutno je najteže u Grabovcu gde je došlo do velikog klizišta koje je počupalo i bandere i sreća je što bandere nisu pale na kuće, jer bi bilo i nastradalih”, rekao je Radomirović.

On kaže da su angažovane sve ekipe, ali i da nadležne službe ne mogu sve da postignu jer stalno dobijaju nove prijave građana.

Put kojim se iz severne Kosovske Mitrovice i Zvečana ide za Zubin Potok je blokiran zbog odrona i trenutno je neprohodan a kako javlja Kosovo onlajn, u toku su pokušaji da se put osposobi i očekuje se dodatna mehanizacija.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com