недеља, јул 14

ZLATNI INDEKSI “STARIM “ MAŠINCIMA (VIDEO)

0
43

Na Mašinskom fakultetu u Nišu dodeljeni su zlatni indeksi generaciji studenata koja je pre tačno 50 godina upisala ovaj fakultet. Na svečanom prijemu sa dekanom fakulteta su istakli se se dosta toga promenilo od vremena kada su oni studirali ali da je zanimanje mašinskog inženjera uvek isplativo jer prati razvoj srpske ekonomije.

Mašinski fakultet u Nišu dodelio je zlatne indekse generaciji diplomaca koja je počela da studira 1971. godine, povodom pola veka od upisa. “Stari” mašinci kažu da ih je na upisu bilo oko 600 i da je većini diploma donela dobra zaposlenja, a mnogi od njih su bili i direktori preduzeća u Nišu i drugim gradovima i opštinama u Srbiji.

Među njima su i Aleksandar Gurunović koji je bio i direktor Vodovda u Vlasotincu kao i Zoran Stojanović, bivši direktor GRadske toplane u Nišu i nekadašnji predsedink Gradske opštine Medijana.

Mašinski inženjeri ističu da se dosta toga promenilo od kada su oni studirali i da im je drago što se sve više žena odlučuje da Mašinskim fakultetom započne svoju karijeru.

Današnji Mašinski fakultet u Nišu prati trendove razvoja tržišta i studijski programi se kreiraju tako da budu u skladu sa razvojem srpske ekonomije znanja, kaže dekan Goran Janevski.

„Naši mašinci su traženi na tržištu rada i pratimo trendove razvoja“, ističe Janevski i dodaje da je na Mašinskom fakultetu u Nišu je za 61 godinu postojanja upisano više od 15.000 studenata a gotovo 6.000 njih je diplomirao.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a reply