TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

IZMENE PLANOVA ZBOG NOVE ŽELEZNIČKE I AUTOBUSKE STANICE U NIŠU

Pred odbornicma se, između ostalog, našlo i sedam tačaka koje se tiču izmene planske dokumentacije četvrte izmene Generalnog urbanističkog plana Niša, ali i izmene i dopune planova za delove opština Palilula, Medijana, Crveni Krst, rekao je v.d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša. Izmeštanje železničkog čvorišta, ocenio je, trenutno je najveći urbanistički problem u gradu.

Taj plan obuhvatiće deo pruge koji trenutno prolazi kroz gradsko područje. Planom će biti predviđeno izmeštanje glavne železničke stanice na područje Crvenog Krsta gde bi u toj jednoj zoni imali aerodrom, glavnu železničku stanicu, glavnu autobusku stanicu i prigradsku autobusku stanicu, tako da bi sva ta čvorišta bila na jednoj lokaciji“

Uglavnom su u planu parcijalne izmene koje se tiču pretvaranja ostalih namena u javne namene.

Mislim na javni parking u Dušanovoj ulici, na objekat Medikoterapije, koji je trenutno u funkciji zdravstva a treba da bude u funkciji predškolskog obrazovanja, kako bi mogao tu vrtić da se napravi, odnosno da se izvrši prenamena. Takođe, Romsko groblje na području Opštine Crveni Krst treba da postane javno, kako bi se stvorio planski osnov za eksproprijaciju“.

Opozicija i ovde ima zamerki.

Mislim da ustvari je to jedan repertoar ili pamflet lepih želja. Sve to je divno, sve to je dobro. Bilo je priče Novog groblja, kad ste pomenuli Romsko groblje, radujem se normalno da gradska vlast sagleda i to romsko groblje na način jkako to priliči 21. veku, ali imate i dalje Staro groblje u tim nekim željama da će ga urediti, kaže odbornik Koalicije “Niš, moj grad” Dragoslav Ćirković.

Među dokumentima našao se i plan proširenja na području buduće kvantaške pijace, gde je potrebna veća od trenutno predviđene površine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com