TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo Udarne

Jednoglasna odluka: Nema popuštanja mera!

ministarka Darija Kisić Tepavčević

Krizni štab je jedinstven u stavu da nema popuštanja epidemioloških mera zaštite od širenja korona virusa, rekla je nakon sednice Štaba ministarka rada Darija Kisić Tepavčević.

“Poslednjih dana i nedelja beležimo stabilniju epidemiološku situaciju, međutim još uvek su brojke umiranja i obolevanja na visokom nivou, jednoglasno smo odlučili da nema nikakvog popuštanja epidemioloških mera” –  rekla je Kisić Tepavčević

Do sada je, kako kaže, u Srbiji vakcinisano nešto više od 415.000 ljudi i to je svetlo na kraju tunela.

Prati se učestalost svih mogućih neželjenih reakcija.

“Do sada smo imali tri teže neželjene reakcije na 415.000, koje zahtevaju hospitalizaciju. Samo su po definiciji teže, ali nisu bile  ugrožavajuće po život. Radilo se o jednom hematomu, jednom limfadenitisu i reakciji koja je bila blaži oblik alergijske reakcije. Bili su hospitalizovani i vrlo brzo je zdravstveno stanje sanirano i pušteni su kući” – objasnila je ministarka.

KONAČNO POSETE U GERONTOLOŠKOM VAKCINISANIM KORISNICIMA

Gerontološki centar Niš

Vakcinu protiv korona virusa, barem jednu dozu, primilo je 6.500 korisnika gerontoloških centara. Imajući u vidu taj podatak  i pad broja obolelih i među korisnicima i među zaposlenima, usvojena je preporuka stručnog dela Kriznog štaba da se dozvoli poseta vakcinisanim korisnicima pod strogo kontrolisanim uslovima. i primenu svih mera.

To su korisnici koji su vakcinisani sa dve doze vakcine, a uslov je i da je od druge doze prošlo najmanje sedam dana.

Korisnici su praktično u karantinu bili deset meseci, koliko nisu mogli da vide svoje najmilije.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com