TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

JELAŠNIČKO KULTURNO-SPORTSKO LETO(VIDEO)

U toku je letnji festival u Niškoj Banji, ali zbog nevremena koncert benda “Nije sve jedno”

koji je trebalo da bude u subotu odložen je za utorak, 25. Jul od 20 sati. Inače, ovaj festival počeo je sajmom knjiga 16. juna a nastavio se nizom raznih manifestacija, a jedan koji je u toku je Jelašničko kulturno-sportsko leto.

U okviru letnjeg festivala Niške Banje održava se tradicionalni turnir u malom fudbalu u Jelašnici. Reč je o sportskoj manifestaciji koja se u ovom selu organizuje već 45 godina.

Za nagrade i titule se bori ukupno 10 ekipa, kažu u Fudbalskom klubu Rudar koji uz Sportski savez i Opštinu Niška Banja organizuje ovo sportsko takmičenje.

Sve je počelo 1978. godine kada je to bio događaj kome su se radovali svi meštani tog i okolnih sela. Danas terena za veliki fudbal nema, ali se gradi što je dobar podstrek mladima na selu da se bave sportom.

Sledeća utakmica u malom fudbalu je u utorak 25. jula od 20 sati, a finale 30. jula u dvorištu škole u Jelašnici. Ovaj turnir prate i kulturni dani, a nedavno su na istom mestu nastupali folklorni ansambli.

U okviru velikog letnjeg festivala u Niškoj Banji 28. jula je bebi bioskop na banjskom šetalištu od 19.30h, zatim u subotu, 29. Igre bez granica u Prvoj Kutini.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com