TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo Udarne

JERKAN: STANJE OZBILJNO! VAKCINACIJA JEDINI NAČIN DA SE POBEDI KORONA (VIDEO)

prof. dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš

Raste broj vakcinisanih Nišlija, ali raste i broj obolelih od korona virusa i već danima zvanična statistika beleži više od 200 novih slučajeva. Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan očekuje da će do 10. aprila biti vakcinisano 100.000 građana Niša a revakcinisano 60.000 i da će to, uz imunitet koji su stekli oni koji su preležali koronu, stvoriti stabilnu bazu koja će pomoći da se širenje bolesti zaustavi.

Kovid ambulanta Duvanište

Svakodnevno se u kovid ambulantama pregleda oko 2.000 građana, sve je više pozitivne dece školskog uzrasta. Za jedan dan zabeležen je 101 pregled u kovid  ambulantama pedijatrijske službe, 71 je bio prvi pregled, 30 dece je pozitivno, što nikada do sada nije zabeleženo. Deca imaju blažu kliničku sliku sa temperaturom, i ona ne zahtevaju  bolničko lečenje tako da ni jedan mali pacijent nije upućen na Dečiju kliniku.

Međutim, sve češće se se češće dešava da i mlađi ljudi imaju težu sliku kovid infekcije, upozorava Jerkan.

Ohrabruje podatak da je četvrtina Nišlija dobila prvu dozu vakcine, a oko 15 odsto i revakcinu. U brojkama – 60.000 građana Niša je vakcinisano, 30.000 je revakcinisano, što znači da je ukupno datoi 90.000 doza vakcine.

Da bi se vakcinacija još ubrzala, ekipe Doma zdravlja obilaze sela kako bi vakcinu primili i oni koji nisu umeli da se prijave preko portala e-Uprava. Počela je i organizovana vakcinacija na fakultetima Univerziteta u Nišu. Prvi na spisku bio je Medicinski fakultet.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com