TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

JOŠ JE RANO ZA TOPLE PROBE

Gradska toplana u Nišu spremna je za narednu sezonu, ali je za tople probe na dvadeset i pet stepeni – rano, rekao je za Zonu plus tehnički direktor Toplane Darko Pejčić. Kako će i tople probe da utiču na račune, to je ušteda i za toplanu i za građane čiji su stanovi priključeni na system daljinskog grejanja.

Zbog visokih temepratura za ovo doba godine grejna sezona u Nišu počeće oko 20. oktobra, procenjuju u Gradskoj toplani Niš.

“Ove godine zbog vremenskih uslova stvoriće se uslovi za tople probe od 15. oktobra, sa intenzivnijim grejanjem krećemo oko 20. oktobra. Podsetimo da se naplata”, kaže Pejčić. 

To ujedno znači da će biti i skraćen rok otklanjanja eventualnih kvarova koje se evidentiraju tokom probe sistema, ali to neće biti problem, ističe Pejčić, jer je dosta ulagano u sistem u prethodnom periodu.

Prošle godine je tokom grejne sezone oko 5.000 poziva građana zbog kvarova kojih je bilo uglavnom na 12 kritičnih lokacija.

Korisnici su samo u jednom slučaju zbog kvara na sistemu toplane ostali bez grejanja do tri sata, ističe Pejčić i dodaje da se i naredne sezone ne očekuju veće havarije jer su na tim mestima stare toplovodne cevi zamenjne novim.

“Ranijih godina smo zbog hladnih dana tople probe počeli još poečtkom oktobra. Prošle godine smo grejnu sezonu počeli kasnije jer su to vremenski uslovi dozvoljavali i grejna sezona počela je 26. oktobra, bez obzira na Uredbu Vlade koja propisuje da se energenti štede”, objašnjava Pejčić.

U Nišu se u 96 odsto kotlarnica koristi gas. U slučaju loše situacije na tržištu niška toplana se izdvaja od ostalih po tome što ima alternativu grejanja na mazut, ističe Pejčić.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com