четвртак, јун 13

Još šestoro obolelih, ukupno 41

0
206

Još šest slučajeva korona virusa potvrđeno je u Srbiji, čime je broj obolelih porastao na 41, objavljeno je jutros u 8 sati na sajtu Ministarstva zdravlja. U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 256 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 

 

Na Infektivnoj u Nišu petoro pacijenata

Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš, trenutno se leči petoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od koronavirusa COVID-19, saopšteno je iz Kliničkog centra.

“Četvoro pacijenata, hospitalizovano je 10.03. uveče i 11.03. u ranim jutarnjim satima, a dvoje, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, na Kliniku su smešteni juče popodne, 13.03.2020. godine.

U toku večeri, zbog nepostojanja bilo kakvih simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom IZJZ i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenta, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO, jedan od dvoje primljenih pacijenata tokom jučerašnjeg dana, otušten je sinoć sa Klinike za infektivne bolesti KC Niš i smešten u kućnu izolaciju.

Pacijent koji je primljen na Kliniku za infektivne bolesti 10.03., ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju, u toku je stalni monitoring njegovog zdravstvenog stanja i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju” – navode iz Kliničkog centra.

Prvi slučaj koronavirusa u Šumadiji

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Kragujevcu zbrinut je pacijent kod koga je potvrđen koronavirus što je prvi slučaj zaraze s Kovid-19 u Šumadiji.

Radi se o muškarcu iz opštine Rekovac, koji se u petak ujutru sam javio zbog simptoma koji su ukazivali da možda boluje od ove bolesti.

Leave a reply