TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

KAD ŽENE UZMU ALAT U RUKE!

Penjanje po krovovima, gletovanje, bušenje, krečenje za Vasku Vasić su svakodnevica. Došla je sa Kosova, a njen sadašnji dom su, kaže, raznorazne zgrade na kojima radi širom Srbije. Dodaje da je putujući i radeći u mnogim gradovima razvila novu granu turizma – građevinski turizam, a alata se latila kada se u njenoj kući pojavila buđ od koje je njeno dete dobilo zdravstvene probleme.

Ja sam pomerila krevet, razrušila zid, pa sam to morala da rešim jer niko nije nije hteo da dođe. Krenula sam malo po malo i iz toga se razvio biznis, kaže Vaska.

Vaska motiviše i druge žene da uzmu alat u ruke. Sa jednom od njih, Milicom Ilić, sada radi zajedno na terenu.

Žene mogu od dve korice i fila da naprave tortu i ona se ne raspada, pa što ne bi mogle zid koji kad se osuši ne može da padne. To sam naučila u svojoj porodici, od malena jer se ranije nije za sve pozivao majstor, kaže Milica. 

Milica i Vaska sada imaju zajedničku ideju da zajedno grade ekološke kuće koje će biti od drugačijih materijala, a pristupačnije za one koji ne mogu tek tako da obezbede sebi krov nad glavom. Kažu da će ubrzo javnosti prikazati prototip male eko kućice koja će kasnije biti plasirana na tržište.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com