TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti I MI SMO SPORTISTI PROJEKTI 2022 Sport Udarne

KARATE KLUB ”BUŠIDO NB” – ŽETEOCI MEDALJA SA CRVENOG KRSTA (VIDEO)

Karate klub „Bušido NB“ jedan je od najvećih sportskih reprezenata Gradske opštine Crveni Krst. Ovaj mladi sportski kolektiv je za deceniju postojanja lestvicu sportskih uspeha uspeo da postavi visoko, pa pored toga što su najtrofejniji klub sa teritorije Crvenog Krsta oni su među najtrofejnijima u Nišu. Uspesi ovih mladih sportista odavno su izašli iz okvira republičkih, pa se na mnogim svetskim nadmetanjima oni nose ulogu favorita.

 

Karatisti Bušida NB sa Crvenog Krsta su među najtrofejnijim sportistima grada na Nišavi. Za deceniju postojanja ovaj klub osvojio je preko 9.000 medalja na raznoraznim, državnim, evropskim i svetskim šampionatima.


– Mi smo od 2012. godine kada smo osnovani, osvojili smo 9.536 medalja, ekipni smo prvaci Srbije, seniorski ženski tim. Imamo mnoge prvake i osvajače na mnogobrojnim takmičenjima – kaže Milomir Blažević, trener KK Bušido NB.

 

 


Neki od karatista već sada šampioni, drugi velike nade ovog sporta, svima im je zajedničko da su se u ovom klubu upoznali sa tajnama tog istočnjačkog sporta.
Da Bušido nije samo običan sportski kolektiv govori i to da se nakon treninga u sali karatisti druže, spremaju ispite…

– Mnogo nam to znači, možemo mnogo bolje da se organizujemo, pogotovo svoje vreme – priča jedna od karatistkinja, Natalija Mladenović.

 

 

 

 


Svi uspesi ovih mladih sportista propraćeni su i svesrdnom podrškom gradske opštine Crveni Krst.
Pored učenja karate veštinama i priprema za takmičenje, u  KK Bušido često organizuje i kurseve samoodbrane za žene, a poslednji takav primer jeste obuka žena u sklopu kampanje ”16 dana aktivizma”.

 

 

 

 

 

 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Gradske opštine Crveni Krst. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com