TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

KNJIGE ZA POKLON UOČI SAVINDANA

Savindan je prava prilika za poklanjanje knjiga s obzirom na to da se Sveti Sava, još u srednjem veku, zalagao za opismenjavanje naroda. Gradska opština Medijana donirala je Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Nišu oko 50 knjiga. U ovoj nedelji Svetosavlja nagrađeni su inajbolji učenici I njihovi mentori.

Bibliotečki fond Osnovne škole “Sveti Sava” u Nišu bogatiji je za pedesetak knjiga, koje je ovoj obrazovnoj ustanovi poklonila Gradska opština Medijana, i to baš povodom obeležavanja školske slave – Sveti Sava. Po ovom svecu ova škola nosi ime.

U tematskoj nedelji posvećenoj Svetom Savi, organizovan je niz aktivnosti, između ostalog, i saradnja sa Opštinom Medijana. Višegodišnja saradnja prouzrokovala je i da dođe do razmene poklona i uzvraćanja međusobnog poštovanja. Knjige su uvek dobrodošle školama, kaže direktorka OŠ “Sveti Sava” Niš Suzana Vasić. 

 

U pitanju je raznovrsna literatura.

Svaki zaposleni i svi funkcioneri su priložili neku knjigu, kako bismo donirali školi “Sveti Sava”. Ovo je prvi vid ove inicijative u ovom obliku. Ovo ćemo ponavljati i u budućnosti i za ostale škole, ako se pokaže interesovanje. Cilj je da kao opština pokažemo interesovanje za naše najmlađe sugrađane, ali i da podignemo svest kod naših najmlađih, s obzirom na to da su više okrenuti internetu, kaže većnica GO Medijana Maja Živković. 

 

Nagrađeni su najbolji učenici u protekloj školskoj godini, kao i njihovi mentori i nastavnici.

Nikada ne manjka broj uspešnih, tako da je bilo i u ovoj godini, nadamo se da će biti nastavljena ova praksa. Poželela sam im da, pre svega, budu dobri ljudi, da dobročinstvo, empatija i saradnja budu poruke kojom su započeli ovu školsku godinu, kaže direktorka ove škole. 

 

Sveti Sava se još u srednjem veku, zalagao se za opismenjavanje naroda i kao veliki prosvetitelj i misionar, postao zaštitnik obrazovnih ustanova i pismenosti. Jedan od najvećih praznika Srpske pravoslavne crkve Sveti Sava ustanovljen je za školsku slavu 1840. godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com