TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

KO JE UŠTEDEO – GRAĐANI ILI TOPLANA?

Grejna sezona je pri kraju i, iako je „baba Marta“ ćudljiva, teško da nas može iznenaditi preterano niskim temperaturama. Ove zime potrošilo se manje energenata za grejanje. Šta to znači kada je u pitanju grejanje preko sistema Gradske toplane Niš – ko je uštedeo?

Blaga zima, manja potrošnja energije za grejanje. Ko je time uštedeo – građani ili toplana?

Pošto već znamo da je Niš deset godina već u naplati po potrošnji, kada imamo blagu zimu i kada ne trošimo mnogo energenata štede korisnici. Zato što, su njihovi računi u varijabilnom delu apsolutno u skladu sa količinom isporučene toplotne energije da se dogreju stanovi do propisanih vrednosti, kaže direktor JP ”Toplana” Predrag Milačić.

Milačić kaže da su u nekim gradovima uštedele toplane. 

U gradovima koji još uvek nisu prešli na naplatu po potrošnji kao što su na primer Beograd i Novi Sad, dva najveća grada što se tiče daljinskog grejanja. Još uvek nisu prešli i kada budu blage zime štede Toplane, objašnjava direktor JP ”Toplana” Predrag Milačić.

Grejanje se, kaže, prilagođava spoljnim temperatura.

Kada su dani koji su preko dana onako sunčani i topli vršimoi pauzu u isporuci toplotne energije, a grejemo u jutarnjim i večernjim satima, objašnjava direktor JP ”Toplana” Predrag Milačić.

Grejna sezona traje do 15. aprila, ali je Toplana do kraja aprila u pripravnosti ukoliko bude potrebno da se zbog pada temperature kotlovi opet aktiviraju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com