TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

KOLEGE I PRIJATELJI SE OPROSTILI OD RISTA BUKVIĆA (VIDEO)

U niškom Narodnom pozorištu održana je komemoracija povodom smrti niškog barda, višedecenjskom člana niškog teatra, glumca Rista Bukvića. Kolege i prijatelji su se dirljivim govorima oprostili od ovog junaka brojnih predstava.

Iz Sarajeva je došao na poziv tadašnjeg upravnika Narodnog pozorišta u Nišu da uskoči u predstavu „Joakim”, koju je na niškoj sceni postavljao Gradimir Mirković. Za sedam dana zamenio je kolegu, dobio priznanja, pohvale. Vrata niškog teatra bila su mu, posle „Joakima” 1978. godine širom otvorena.”, rekao je direktor niškog Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović. 

Ubrzo je zaigrao u monodrami „Ivo Lola Ribar”, koja je za dve godine reprizirana 56 puta pred 23.851 gledaocem kako u pozorištu, ustanovama i školama, tako i širom zemlje. Nizao je uloge u mnogobrojnim predstavama, a značajnije u poslednjim sezonama ostvario je “Zoni Zamfirovoj”, “Tetoviranim dušama”, “Ivkovoj slavi”, “Koštani”, “Gospođi ministarki”.

Među poslednjim ulogama koje je odigrao bila je uloga Dede u predstavi „Mala”, čije je premijerno izvođenje bilo 11. marta 2014. godine, na dan Narodnog pozorišta u Nišu.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com