четвртак, јул 25

KOLICA ZA MALU ZENJU (VIDEO)

0
52

Učenici drugog razreda Zenji Asanović, koja boluje od atrofije mišića, odlazak u školu je bio i više nego komplikovan. Kako žive u skromnim uslovima, roditelji su je dovozili dečijim kolicima, a to je sputavalo da izlazi na tablu, na odmor, da posećuje prijatelje. Sada je sve drugačije, a na njeno lice vratio se osmeh.

Donacija je poklon organizacije FROS. Dogovorena je u saradnji sa upravom škole, za samo deset minuta.

Roditelji su koristili ona bebeća kolica da je dovoze, nosili je, ona ima personalnog ansistenta, ali to nije bilo to, jer nije bila potpuno uključena. Ona jeste prihvaćena u vršnjačku grupu, ali nije bila uključena zbog problema u kretanju, tako da smo jako dugo preko interesne komisije tražili ovu pomoć, Međutim, ovo je prava stvar, kaže psiholog osnovne škole „Radoje Domanović“ Ljiljana Radovanović Stošić.

Humanitarna organizacija FROS planira da u narednom periodu pokloni još dva pomagala, u specijalnoj školi sa domom učenika Bubanj i školi za osnovno i srednje obrazovanje Carica Jelena.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Leave a reply