TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Udarne VESTI

“KOMEDIJA NA TRI SPRATA” – SVETSKA PREMIJERA U NIŠU

Film “Komedija na tri sprata” prvi film mlade rediteljke Sandre Mitrović imao je svetsku premijeru na 57. Filmskim susretima na Letnjoj pozornici u Nišu.

Protagonisti filma – Slobodan Boda Ninković, Vesna Trivalić, Dragan Gagi Jovanović, Miodrag Radonjić i Pavle Mensur poklonili su se niškoj publici.

Priča prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled sasvim obične stambene zgrade.

Galerija likova – otuđenih i samoživih, ali i luckastih i dobrodušnih, biva suprostavljena usamljenoj zgradi u kojoj žive, a koja kao i zajednica koju su zapustili, počinje ubrzano da propada.

“Ja sam u sceniju osetila povezanost, toplinu, nešto romantično poetično. Zapravo Gagi, Pavle i ja smo četvoročlana porodica. Videćete, četvrti član je pas. Imala sam osećaj kao da me vremeplov vratio u neka davna vremena mog života. Sa Sandrom je saradnja bila fantastična, ona je pre svega jedna tiha, maštovita i mudra rediteljka. Znala je šta želi i nekako smo uživali. Bilo je to uzbudljivo putovanje,” rekla je Vesna Trivalić.

“Najlepše od svega ovoga je ta atmosfera i energija koju smo imali na snimanju. Ništa nam nije bilo teško. Nisam puno radio u poslednje vreme, ali kada sam pročitao scenario pomislio sam da je to nešto što treba da podržim i da treba da učestvujem u tome, zato što je neobično u današnja vremena da se snimaju ovakvi filmovi. Ovaj film bih gledao i večeras drugi put, samo da nema ove utakmice,” rekao je šaljivo Gagi Jovanović.

Veliko nam je zadovoljstvo da smo ovde u Nišu. Na ideju za ovu godinu došla sam pre nekoliko godina. S obzirom na to da sam ja živela u inostranstvu , shvatila sam da ne postoji takav oblik komšiluka kakav postoji kod nas. Onda mi je pre nekoliko godina preminula baka, a užasno sam vezana za obe. Došla sam iz Njujorka na njenu sahranu i videla sve komšije iz stare zgrade, te ljude nisam videla deset godina,” kaže rediteljka i scenaristkinja Sandra Mitrović.

Zaista je bila velika čast i zadovoljstvo naći se u ovakvom ansamblu, Nisam primetio da imamo često ansambl filmove. I naročito saradnja sa kolegama u filmu je bila velika čast. Saradnja sa Sandrom je bila fenomenalna,” kaže Miodrag Radonjić.

“Divna prilika za lep, lak rad, svi smo uživali i na tom snimanju se družili. Ja se nadam da će publika oswtiti tu atmosferu i našu energiju koja se udružila. Mislim da smo uradili lep i dobar posao,” kaže Boda Ninković.

“Neverovatno je vredno iskustvo raditi sa ovakvim kolegama i deliti kadar i prostor sa njima. Mislim i na glumce, Sandru i sve ostale ljude koji su učestvovali u ovom filmu,” kaže Pavle Mensur.

U filmu igraju i Jelisaveta Seka Sablić, Nataša Tapušković, Ljubomir Bandović, Vanja Nenadić.

Velika beogradska premijera očekuje se sredinom oktobra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com