NAJKVALITETNIJA VAKCINA ZA GRIP STIŽE 1.OKTOBRA

NAJKVALITETNIJA VAKCINA ZA GRIP STIŽE 1.OKTOBRA

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić izjavila je da je o trošku države nabavljena najkvalitetnija vakcina protiv sezonskog gripa koja će, kako je najavila, da stigne prvog oktobra.

“Završen je postupak javne nabavke za vakcine protiv sezonskog grupa. Nabavljena je o trošku države četvorovalentna, najkvalitetnija vakcina i to vakcina (francuskog proizvođača) ”Sanofi Paster” u količinama od 373.360 doza”, rekla je Škodrić za Tanjug.

Navela je da će ta vakcina da stigne 1. oktobra i da će odmah nakon toga Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” da napravi organizaciju i distribuciju tih vakcina.

Podsetila je da po programu o obaveznoj imunizaciji postoje kategorije koje mogu da dobiju vakcinu o trošku države i da su to trudnice, stariji od 65 godina, deca starija od šest meseci ukoliko imaju teška hronična oboljenja, članovi porodice osoba koje ne smeju zbog svoje bolesti da dobiju vakcine, a jako su ugroženi ukoliko se razbole, kao i svi smešteni i zaposleni u gerontološkim centrima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com