TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

LESKOVAC: 334 NASTAVNIKA TEHNOLOŠKI VIŠAK (VIDEO)

Ove godine, zbog manje đaka u školama Jablaničkog okruga, broj nastavnika koji su tehnološki višak je 334, rekla je u izjavi za našu televiziju, Marina Ilić, rukovodilac Školske uprava za Jablanički i Pčinjski okrug. Inače, više od četrdesetak učenika danas je imalo priliku da preda svoju listu želja za upis u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mesta.

Iako su bili sprečeni da završni ispit polažu u prvom, junskom roku, svršeni osmaci, kao i jedan broj polaznika Škole za funkcionalno obrazovanje odraslih, nakon avgustovskog roka, moći će da se upišu u petak i subotu u srednje škole. Slobodnih mesta ima u Poljoprivrednoj, Školi za tekstil i dizajn, Gimnaziji i Trgovinsko-ugostiteljskoj u Leskovcu, kao i u srednjim školama u Grdelici i Vučju.

Inače, do 15. avgusta vaspitno-obrazovne ustanove su bile u obavezi da dostave liste tehnoloških viškova, kojih, zbog manjeg broja učenika, ima i u osnovnim i u srednjim školama. Prema rečima naše sagovornice, u ovom periodu radi se na smanjenju njihovog broja.

Najveći broj tehnoloških viškova, kada su u pitanju predmeti, je za nastavnike srpskog jezika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com