TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

KONKURS ZA MLADE: PLAĆENA STRUČNA PRAKSA (VIDEO)

Kako bi se pomoglo mladima da brže pronađu posao Udruženje za razvoj preduzetništva “Eneca” raspisalo je konkurs za kompanije i nezaposlena lica do 35 godina da se prijave za program plaćene stručne prakse. Cilj je da se mladi osposobe za tražena zanimanja kako kod nas tako i u svetu i da za to dobiju naknadu koja je veća od minimalca.

Vredno je” naziv je trogodišnjeg projekta koji mladima daje nove šanse za sigurni početak kroz progam stručne prakse u uspešnim kompanijama na teritoriji šest regiona na jugu i istoku zemlje. Uslov je da su stari do 35 godina sa završenom srednjom, višom školom ili fakultetom, da su bez radnog iskustva u struci i na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, kaže predsednik Udruženja “Eneca”, Milivoje Jovanović.

U toku je i konkurs za obuke na radnom mestu kroz program Znanjem do posla” a koji mladima omogućava da steknu veštine i znanja koja poslodavci traže.

Konkursi su otvoreni do Nove godine. Projekat „Znanjem do posla“ je partnerski projekat Vlade Švajcarske i Vlade Srbije, dok program stručne prakse finansira Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke uz podršku američke dobrotvorne organizacije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com