TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo Kultura Udarne VESTI

KORONA OTKAZUJE PREDSTAVE NIŠKOG POZORIŠTA (VIDEO)

Korona virus otakazala je predstavu u niškom Narodnom pozorištu. Trenutna situacija i skraćeno radno vreme pozorišta očigledno je uticalo na to da tek nekoliko Nišlija kupi kartu za predstavu “Jabuka”. Ipak, oni verni ljubitelji pozorišnih komada kažu da će dolaziti svakog vikenda u Narodno pozorište, ukoliko predstava bude.

Korona je otkazala predstavu niškog Narodnog pozorišta. Za predstavu “Jabuka” koja je trebalo da bude odigrana 5. decembra od 12 sati, nije prodato ni deset karata. Oni koji su došli da bi odgledali komad, smatraju da je bitno da pozorište radi u periodu epidemije.

“Ljudi su jako uplašeni u ovom periodu, okrenuti su samo sebi. Poozrište im dođe kao vrsta katarze, zajedništvo koje pozorište pruža je nezamenjivo”, kaže Valerija Bulatović, jedna od onih koji si kupili kartu.

“Ili da pre svega pojačamo naše proagandne aktivnosti da bismo publiku navikli na novi termin, barem dok traju ovi nenormalni uslovi”, kaže za Zonu plus direktor niškog Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović i dodaje da je potrebna još veća pomoć medija – Mi imamo više nego divnu saradnju sa svim medijskim kućama što ovde u Nišu na lokalu, što sa nacionalnim medijima. Ali čovek ne može da zna, izgleda da je ova pandemija sve poremetila, a posebno taj novi termin u 12 sati popodne. Da li se postavio kao novi problem u ovom trenutku, ali verujem da ćemo ga rešiti već za sutrašnju predstavu”.

Naredna predstava “Jedan Edip” iz redovnog repertoara Narodnog pozorišta zakazana je za nedelju, 6. decembar takođe od 12 sati.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com