TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

Kupite maturske haljine – pomozite oboleloj deci (VIDEO)

U Elektrotehničkoj školi “Mija Stanimirović” u Nišu drugu godinu zaredom organizovana je humanitarna modna revija pod nazivom “Matura za sve”. U ulozi modela bili su sami učenici ove škole, kao i studenti. Na reviji je prikazana je haljina dizajnerke Olivere Balašević, supruge čuvenog kantautora i kompozitora Đorđa Balaševića. Svi odevni komadi biće na onlajn licitaciji, dok je prikupljen novac namenjen lečenju dece oboleloj od najtežih bolesti.

 

Učenici Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” svojim primerom ponovo su pokazali šta je humanost. Bili su ulozi modela i organizovali još jednu humanitarnu modnu reviju pod nazivom „Matura za sve”. Inspirisani predstojećim maturskim proslavama, srednjoškolci i studenti želeli su da mladima ponude autentične komade odeće i modne dodatke, a da istovremeno pošalju poruku solidarnosti i humanosti.

Već nekoliko godina učestvujem u akcijama koje organizuje ETŠ “Mija Stanimirović”. Mislim da je odlična poruka koju oni šalju mladima i za cilj imaju da pomognu onima kojima je to najpotrebnije, tako da sam podržavala dok su još bili bazari u centru grada, kaže student Fakulteta organizacionih nauka Anja Krstić.

Humanitarnu reviju organizovao je Učenički parlament ETŠ „Mija Stanimirović“ u saradnji sa časopisom „Bez limita“ Filozofskog fakulteta u Nišu. Ove godine dobili su mnogo više donacija.

Pošto smo svi svesni toga da mature mogu dosta da iskoštaju i da nisu svi u situaciji da priušte, želeli smo da na neki simboličan način pokažemo da smo zapravo mi ti koji karakterišemo odeću, a ne da odeća karakteriše nas. Želeli smo da humanitarna akcija bude dvostruke vrednosti, pa da sav novac od te akcije ide u humanitarne svrhe, potpredsednica Učeničkog parlamenta ETŠ „Mija Stanimirović“ Jana Kostić. 

Na reviji su prikazane brojne kreacije loklanih dizajnera, ali i haljina dizajnerke Olivere Balašević, inspirisana stihovima njenog supruga kantautora i kompozitora Đorđa Balaševića, koji je i sam rođen baš 11. maja.

Mogu da kažem da sam veoma počastvovana što baš danas ja nosim tu haljinu koju smo dobili od Olivere Balašević i veoma mi je drago što je haljina do nas dospela. Dosta smo bili na medijima, na televizijama, na fejsbuk stranici smo bili veoma aktivni, izbacivali smo objave i ona je tako videla preko medija, kaže učenica ETŠ „Mija Stanimirović“ Petra Mitrović.

 

Svi su se potrudili, svi su imali puno vremena i truda. Već mesec dana radimo na ovoj akciji, prikupljamo donacije. Podižemo svest o tome koliko je važno o tome koliko je važno da se mladi ljudi aktiviraju, kaže nastavnik u ETŠ “Mija Stanimirović” Marija Veljković Milojković.

Svi predmeti prikazani na reviji naći će se na onlajn licitaciji putem Fejsbuk stranice Matura za sve, a novac je namenjen za pomoć deci oboleloj od najtežih bolesti. Onaj ko licitira, platiće haljinu tako što će proslediti novac direktno na račun mališana. Licitacije traju od 12. do 15. maja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com