TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

LABOVIĆ: PRVI PUT PRIMENJENA VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U PROMOTIVNE SVRHE

Na ovogodišnjem 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu prvi put je primenjena veštačka intelegencija u promotivne svrhe Srbije, kazala je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i ocenila da je posećenost sajmu bila izuzetno dobra.

Poslednji dan Međunarodnog sajma turizma u Beogradu. Veliki broj izlagača, puno posetilca i prilika da se sklope dogovori vezano za saradnju zemalja učesnica, a i da građani po povoljnijim cenama rezervišu letovanje. Prvi put, korišćena je i veštačka inteligencija u promotivne svrhe.

“Imali smo jedan foto pult na kome su posetioci mogli da se fotografišu, tako što je veštačka inteligencija skenirala njihovo lice i montirala u sklopu fotografija destinacija u Srbiji, tako da su fotografiju mogli da ponesu kao uspomenu i da im to bude podsetnik gde mogu da se odmaraju u Srbiji”, rekla je Marija Labović, direktorka TOS-a.

Među srpskim turistima najveće interesovanje vladalo je za banje. Grčka je tradicionalno interesantna letnja destinacija, ali je prošla godina pokazala da je i Srbija interesntna Grcima.

 Sajam ove godine je trajao od 22. do 25. februara. Oko 400 izlagača promovisalo je svoju turističu ponudu. Zemlja partner bila je Grčka.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com