TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija VESTI

LAJČAK U PRIŠTINI O MAPI PUTA ZA IMPLEMENTACIJU EVROPSKOG PREDLOGA

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak boraviće danas u Prištini gde će se sastati sa predstavnicima vlasti u Prištini i opozicije.

Nakon razgovora sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, Lajčak razgovara I sa premijerom privremenih institucija Aljbinom Kurtijem.

Prema pisanju prištinskih medija, tema sastanka je mapa puta za implementaciju evropskog predloga.

To je prva Lajčakova poseta Kosovu i Metohiji nakon sastanka u Briselu 27. marta, piše Koha.

Nakon Prištine, Lajčak će 13. i 14. marta boraviti u Beogradu.

OSMANI:U ANEKSU SPORAZUMA DA BUDE “NEPOVREDIVOST TERITORIJALNOG INTEGRITETA” (TZV.) KOSOVA

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani razgovarala je danas sa specijalnim izaslanikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom o, kako prenosi “Reporteri”, najnovijim dešavanjima u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Osmani je, kako se navodi, ponovila da Priština ostaje posvećena procesu koji doprinosi “dugoročnom miru, bezbednosti i održivom prosperitetu u regionu”.

Ona je istakla da aneks primene osnovnog sporazuma dogovorenog u Briselu treba da bude u “duhu principa usvojenih u skupštini” u Prištini, odnosno “nepovredivosti suvereniteta, teritorijalnog integriteta, ustavnosti i funkcionalnosti” takozvanog Kosova.

“Kosovo ostaje konstruktivna strana u procesu dijaloga u koordinaciji sa svojim partnerima, a konačnu reč o sporazumu treba da da skupština, skladu sa ustavnim procedurama”, navela je Osmani.

EU NAJAVILA SASTANAK U OHRIDU

Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borelj najavio je za subotu 18. marta sastanak na visokom nivou u Ohridu, u Severnoj Makedoniji, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, saopštila je EU.

Učešće su, kako se navodi, potvrdili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com