понедељак, јун 24

LALINAC KOD NIŠA: OD KUKURUZA I PŠENICE NIJE OSTALO NIŠTA(VIDEO)

0
18

Poljoprivredni proizvođači iz Lalinca ostali su bez kukuruza, pšenice, paradajza i svega što su uzgajali, jer je olujno nevreme odnelo sve pred sobom. Slično je prošao i Mramorski potok, gde je veliku štetu pretrpeo rod šljiva.

Imamo voćnjake, povrćnjake, žitarice, kukuruz. Oko 1.500 evra je uloženo samo u ovu baštu. Plus voćnjak, kukuruz. Sad ništa nismo uzeli od te bašte Sve je oštećeno, kaže Stojana Pavlović iz Lalinca.

Sve što je na otvorenom je uništeno. Počev od kukuruza, pšenice, 15.000 korena kupusa je otišlo. Praziluk, tikvica, blitva, peršun, paprika, kaže Slavoljub Jovanović iz Lalinca.

Za osiguranje poljoprivrednih kultura treba izdvojiti 2-5% vrednosti proizvodnje. Klasično osiguranje štiti od rizika požara, grada i groma i tu polisu poseduje 90% osiguranih.

Na teritoriji koju pokriva Opština Palilula, veliku štetu pretrpeo je I Mramorski potok, gde je izgubljen rod šljiva. Štete su i u Gabrovcu i Berbatovu.

***  Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Leave a reply