LESKOVAC: DEVET POŽARA ZA JEDAN DAN (VIDEO)

LESKOVAC: DEVET POŽARA ZA JEDAN DAN (VIDEO)

Samo u toku jučerašnjeg dana pripadnici leskovačke vatrogasno-spasilačke jedinice bili su angažovani na devet lokacija zbog gašenja požara.

Jedan od njih je požar u atarima sela Ladovica i Dobrotin, koji je nakon višečasovne intervencije vatrogasaca iz Leskovca i Vlasotinca ugašen.

Vatra je zahvatila površine pod travom i nisko rastinje na napuštenim poljoprivrednim parcelama, a ljudskih žrtava nema, kao ni materijalne štete.

Na gašenju požara, koji je primećen u popodnevnim časovima, bilo je angažovano ukupno šest vatrogasnih ekipa, devet vatrogasaca iz Leskovca i dva iz Vlasotinca. Požar je najpre zahvatio travnate površine u vlasotinačkom selu Ladovica, a potom se proširio i na teritoriju Leskovca, odnosno na selo Dobrotin, kažu u Odeljenju za vanredne situacije MUP-a.

U ovakvim slučajevima od izuzetne je važnosti da se požar što pre prijavi, kako bi se reagovalo na vreme.

Inače, u poslednjih nekoliko dana na području Jablaničkog okruga registrovan je povećan broj požara. Od početka avgusta bilo je 77 intervencija ovog tipa od strane pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice u Leskovcu, što je više nego u periodu od 1. do 31. jula.