TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne

LONČAR: SKORO 400 LJUDI HOSPITALIZOVANO U POSLEDNJA 24 ČASA (VIDEO)

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja

U poslednja 24 sata nešto manje od 400 kovid pozitivnih pacijenata moralo da bude zadržano na bolničkom lečenju, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar I dodaje da je od toga oko 150 u Beogradu .

U Beogradu ima još oko 300 mesta u bolnicama, za danas i sutra. Alarmantno je u Kraljevu, gde je bolnica na ivici da cela pređe u kovid sistem, ističe Lončar.

Navodi da će od petka morati da se ceo KBC “Dragiša Mišović” vrati u kovid sistem, a posle toga, u roku od dva dana, i KBC  “Zemun”.

Država će, prema njegovim rečima, staviti sve kapacitete na raspolaganje, i svo osoblje koje ima, ali građani, poručuje, moraju da znaju da toga nema beskonačno.

“Sa ovom dinamikom, ako se nastavi da primamo 400 kovid pacijenata dnevno u bolnicu, a danas ćemo imati i značajan skok zaraženih prema podacima od jutros, dovešćemo ovaj sistem do momenta da više nećemo imati gde da primimo pacijente”, upozorio je ministar zdravlja.

On je rekao i da je sve više primera da u bolnicama leže mladi, a u sobi pored njihove bake i deke, jer mladi odlaze na mesta povećanog rizika misleći da njima ne može biti ništa, a onda se vraćaju kući i zaraze starije. Ali, naglašava da ni kod mladih nije naivna klinička slika.

LONČAR: ZARAŽENO 250 ZDRAVSTVENIH RADNIKA

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže  da je 250 zdravstvenih radnika zaraženo virusom korona.Od tog broja, manje od 30 zdravstvenih radnika je na bolničkom lečenju.

“To je mnogo bolje nego u dugim zemalja, ali mi nismo zadovoljni ni kada nam je jedan zdravstveni radnik zaražen”, dodao je Lončar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com