MAJKA DEČAKA KOJI JE PUCAO U OŠ “VLADISLAV RIBNIKAR” DALA IZJAVU U POLICIJI

MAJKA DEČAKA KOJI JE PUCAO U OŠ “VLADISLAV RIBNIKAR” DALA IZJAVU U POLICIJI

Majka dečaka koji je, kako se sumnja, 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio 10, a ranio šest osoba, dala je izjavu u policiji u svojstvu građana.

Ona je ispitana po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu za prikupljanje potrebnih obaveštenja, kako bi se utvrdilo da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je ranije saopštilo da je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ “Vladislav Ribnikar”, kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke dečaka (13) stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladislav Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Otac dečaka je u pritvoru i sumnjiči se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Preti mu zatvorska kazna i do 12 godina.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com