петак, јун 21

MERE VLADE ZA OČUVANJE SRPSKE EKONOMIJE (VIDEO)

0
482

Beograd, 31. marta 2020.- Ministar finansija Sinisa Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Cadez predstavili su danas javnosti kompletan program mera za pomoc privredi Srbije pogodjenoj posledicama epidemije korona virusa. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Vlada Republike Srbije donela je paket mera za očuvanje i spas srpske privrede. Paket ima 4 osnovna dela i težak je 5,1 milijardu evra, odnosno više od 8,3 milijarde dinara.

Mere se odnose na  odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za sve privatnike tj mikro, mala i srednja preduzeća, zatim na direktnu pomoć svim preduzetnicima od 3 minimalne zarade, oko 30 hiljada  dinara, na račun svakog zaposlenog,  treća mera je  odlaganje plaćanja poreza na dobit za ovaj kvaratal i četvrta je direktna pomoć  svakom punoletnom građaninu Srbije od  100 evra u dinarskoj protivrednosti, po isteku vanrednog stanja.

Beograd, 31. marta 2020.- Ministar finansija Sinisa Mali (L) i predsednik PKS Marko Cadez (D).Pripremili smo sveobuhvatan Program ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa Kovid-19 i podrsku privredi Srbije za ocuvanje zaposlenosti, a vredan je 5,1 milijardu evra, izjavio je danas ministar finansija Sinisa Mali. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Vlada Republike Srbije ostaje dosledna da u javnom sektoru nema smanjenja plata i penzija i nema otpuštanja, a trudiće se da poštuje sve obaveze prema privrednim subjektima iz postojećih ugovora, kaže ministar finansija Siniša Mali.

 

 

 

 

Leave a reply